KVA:s klass X:s resa till Kalmar och Öland

En bildberättelse om Klassen för humaniora och för framstående förtjänst om vetenskaps studieresa till Kalmar och Öland, den 13-14 juni 2024.


Kalmar och Linnéuniversitetet (2024-06-13)

Morgonpromenad på Universitetskajen och Kalmar slottLunch med klasskamrater och klassmöte på Linnéuniversitetet……och därefter konstvandring och akademiskt samtal på Linnéuniversitetet.Rundtur på Öland: Bland fornborgar (2024-06-14)

Bussen väntar. Snart är vi på väg.Vandring på Ismantorps borg under ledningen av två engagerade arkeologer. Det blev både ruiner och intressant flora.Blåsit besök på Sandby borg, med spännande presentation av forskningen och aktuellt kunskapsläge om massakern som ägde rum där för c:a 1500 år sedan.Vidare besök på Triberga borg, med sina dubbla murar och intressant berättelse om fynden vid borgens vattenhålan.Rundvandringen avslutandes med besök till den märkliga hästskoformad Bårby borg, där sällskapet passade på att avrunda med kafferast.


Tack Ludvig och Kerstin för er fantastisk spännande guidning och tack alla trevliga reskamrater för de mycket inspirerande samtalen.
På återseende!

Mera om Öland Klass X 14 juni 24

Extern länk till min fotografkollega i Klass X, professor Sven Widmalms, fina bilder från klassens arkeologiska vandring på Öland.

Translate »